Хасково

Иранските шофьори не знаели за рекордния хероин, оставиха ги в ареста

Двамата шофьори от Иран Вахид Хашеми на 31 г. и 45-годишният Мохамадали Пур, които бяха задържани за ркордните 712.5 кг. хероин в камионите им, заявиха пред Хасковския окръжен съд, че не са знаели, че превозват дрогата.

Това стана на съдебното заседание за исканата от прокуратурата постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. На делото беше използван и преводач от фарси.

Haskovo.info припомня, че в четвъртък и петък миналата седмица на ГКПП „Капитан Андреево“ бяха задържани двата камиона с дрогата, скрита между плоскости от гипсокартон. Стойността на дрогата по цени на съдебната система е 46 317 310 лв. Рентгенът не е успял да засече наркотика, но е последвала физическа проверка по метода „анализ на риска“. Дрогата е пътувала от Иран за Австрия.

От завода в Иран са тръгнали 3 тира със строителни материали. Третият, в който не е открита дрога е шофиран от брат на единия от задържаните, а третият брат е товарил в завода.

Задържаните заявиха пред съда, че не са знаели, че пренасят хероин, защото са получили камионите натоварени и пломбирани. Те през сълзи поискаха от съда по-лека мярка, напримр парична гаранция.

Съдът обаче ги остави в ареста, защото може да се направи обосновано предположение, че те са извършители на престъплението в което са обвинени, а има и реална опасност да се укрият или извършат друго престъпление. Ако бъдат признати за виновни, ги грози затвор от 15 до 20 г.

Определението на съда предстои на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button