Регион

Арестуваха двама каналджии и 36 иракчани след гонка

Двама каналджии и 36 незаконни имигранти – мъже, жени и деца, определящи се като иракчани са задържани при полицейска операция, съобщават от областната дирекция на МВР.

Акцията е проведена вечерта на 26 септември в землището на свиленградското село Мезек, където било засечено незаконно преминаване на държавната граница. В района са забелязани два автомобила, движещи се към вътрешността на страната – „Мерцедес“ и „Форд Галакси“.

След преследване на колите полицейските автопатрули спрели Мерцедеса в землището на село Сива река и задържали водача – 33-годишен старозагорец. В автомобила са открити 17 иракчани. Малко по-късно е задържан и вторият водач – 23-годишен мъж от Гълъбово. Във Форда му били открити още 19 иракчани. Работата по случая продължава под наблюдение на прокуратурата.

Бежанци

В хода на специализирана операция срещу незаконно преминаване на българо-гръцката и българоо-турската граница полицаите са проверили общо 492 автомобила, 745 лица, 33 заложни къщи. Обект на контрол са станали и 53 хотела и къщи за гости, 25 търговски обекта и 28 стопански постройки. Съставени са 94 фиша, 29 акта, задържани са 3 лица и са образувани 2 досъдебни производства. В операцията е задържан и 41-годишен свиленградчанин, познат на органите на реда, за противозаконно отнет трактор от село Студена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button