Регион

В Конуш се жалват от безводие, правят байпас на училището

За безводие в част от хасковското село Конуш сигнализираха читатели на Haskovo.info.

В района, където нямало вода било и училището. Хората се притесняват за поддържането на хигиената в школото и питат, къде са институциите в този момент. Опаснията са да не пламне епидемия.

Кметът на селото Младен Марчев обясни пред Haskovo.info, че Конуш се захранва с питейна вода по гравитачен път и в този период на годината често водата не достига. Той вече работи по изграждането на байпас за захранваането с вода на училището, където учат 120 деца, а персоналът е от двайсетина човека. Сега школото е на водоноска. Иначе е стартирала процедурата селото да се захранва с вода от помпа, но тя ще отнеме време.

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
селянин от конуш
селянин от конуш
02.10.2018 14:29 14:29

не само в този период на годината водата не достига , цяло лято няма вода. в горната махала всички къщи са с хидрофор. а накрая на годината минава инкасатор и пише по 70-80 куб. вода. кмета да се вземе в ръце че избори наближават. ще сънува вече друг мандат.

Николов
Николов
02.10.2018 17:50 17:50

Кмете, видно от коментара ти, това положение е от години. А, ти колко мандата си кмет?Защо не си взел мерки? Колкото полицай си бил, толкова и кмет. Но щом те избират хората значи искат хала на който са от години.

дядо
дядо
02.10.2018 18:04 18:04

искаме не полицай ,не обвързан партиен член ,а човек от народа ,видяхмв на този КМЕТ силите стига вече експерименти с нашето село,следващата година ще си излъчим ние ,селяните ,а не някой да ни натрапва пионка.

кенанския маймун
кенанския маймун
02.10.2018 19:42 19:42

Младен Марчев е пич и мъжкар, не го хулете с глуми без всякакви аргументи.

Щерев
Щерев
02.10.2018 21:37 21:37

Кмета да не се прави на ухапана лисица а да каже какво отговори на съселяните си-че са шепа некадърници,които ги мързи да си изкопаят кладенци.Браво. кмете ,но некадърника си ти!

Гост....
Гост....
02.10.2018 22:48 22:48

Той в това село има доста неща който са за оправяне,но водата и улиците са под всякаква критика.Срамота е да е толкова близо до града и толкова хора живеят там и да няма вода ,а улиците са черни пътища целите в огромни дупки,а като завали не можеш да излезеш от калчищата!!!

Back to top button