Любопитно

Галина от Математическата стана зам.-председател на Съвета на децата

Галина Вълчева (на снимката вляво), която учи в хасковската ПМГ „Боян Петканчин“, стана заместник-председател на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето, съобщават от агенцията. Председател е Ива Иванова, представител на Монтанска област, а секретар е Даниела Стоева от Сливенска област.

Изборът е направен на второто редовно заседание на Съвета за 2018 г., което се проведе в Пловдив. Новите председател и заместник-председател, като представители на детския консултативен орган към ДАЗД, са участвали в редица национални и международни срещи, успешно популяризирайки българския модел за детско участие и правото на децата да изказват мнение.

Ръководството на Съвета на децата обеща да работи за развиване на възможностите гледната точка на младите хора да се взема предвид на местно и национално ниво по всички въпроси, касаещи децата и за активизиране на работата по места на всички членове.

По време на заседанието бяха връчени удостоверенията за участие в Съвета на децата на досегашния председател и 11 членове, чийто 2-годишен мандат приключи.

Съвет

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button