Хасково

Пари за пътя към Стара Загора няма, предлагат мерки за опашките от тирове на границата

Пари за ремонт на един от най-лошите пътни участъци в Хасковска област – този от Димитровград към Стара Загора няма. Поредният доклад по темата е представил днес директорът на Областното пътно управление Радостин Ламбрев на заседанието на регионалният съвет за развитие на Южен централен район, което се проведе в Хасково.

Въпреки че по шосето минават милиони автомобили, а през лятото от там минават и стотици хиляди румънци на път към Гърция, вече години наред участъкът е в безобразно състояние, неведнъж са сигнализирали шофьори. Технически проект е изработен през 2016 година и се търсят възможности за финансиране, отчел на заседанието Ламбрев, цитиран от пресцентъра на Областна администрация.

Сред останалите отсечки, които се нуждаят от цялостен ремонт и рехабилитация са Свиленград – Щит – Маточина, Върбица- Скобелево и Тополовград- Светлина.

Директорът на Областната дирекция на МВР Ангел Цанков е представил предложения за подобряване на трафика към ГКПП „Капитан Андреево“. Един от основните проблеми там са колоните от товарни автомобили, които затрудняват движението и създават предспоставки за инциденти. На ден от там минават 2 и 3 хиляди автомобила, а през лятото броят им достига 7-8 хиляди. Цанков е представил вариант за регулиране на трафика като се изгради нова пътна връзка при километър 112 на магистрала „Марица“, която да се свърза с път I-8 и през нея да се отклоняват камионите, като им бъде осигурен паркинг, хигиенно – битови условия за престой и светофарна уредба, която да се управлява от Гранична полиция с цел регулиране на потока.

Регионалният съвет за развитие към Южен централен район е приел предложенията. Предстои те да бъдат препратени към МРРБ и Министерски съвет.

Камиони

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Професор
Професор
03.10.2018 20:47 20:47

Демек да си отворим далаверата към Генералово. Мнооого умно комисар Цанков, мноого. Добре са ти платили за идеята

Tonich
Tonich
04.10.2018 9:01 9:01

Как няма пари, ние за какво плащаме винетки ? Нали не да дебелее Лилито, а точно за пътищата….

бай Киро
бай Киро
04.10.2018 13:14 13:14

Че то в Хасковска област няма читав път, откъдето и да влизаш все си личи.

толя
толя
04.10.2018 14:00 14:00

какво значи няма пари?а за заплатите ви има ли?

Ghost Navigator
Ghost Navigator
04.10.2018 22:54 22:54

Отговора на задачата е кмета да е от ГЕРБ, но не дърт комунист, а като този Димитровград-ския

Back to top button