Регион

Димитровградско село на бунт в защита на свещеника си

Димитровградското село Воден се вдигна на бунт в защита на свещеника си. Десетки хора излязоха с плакати и призиви църквата им да не остане заключена.

Причината за това е, че отец Антон, който от 6 години обслужва храма „Св. Илия“ е получил заповед за преназначаване в Пазарджишко. Миряните във Воден са притеснени, че по този начин духовният живот в селото ще спре, а църквата ще остане заключена.

Откакто е дошъл преди 6 години отец Антон служи всяка седмица, църквата ни е отворена на всички празници и никога не е отказвал на никого нито по хубав, нито по тъжен повод, обясниха жителите на Воден. Те разказаха, че дори когато е в отпуск или болничен свещеникът винаги се отзовава.

Воден

През последните години отец Антон с помощта на местните хора е ремонтирал храма и лично го е изографисал. Те са категорични, че не искат нов свещеник или пък храмът им да остане заключен, което било по-вероятно. Само на 2 километра в съседното село Черногорово църквата стои затворена през цялото време, въпреки че е паметник на културата. Там служби има само 1-2 пъти годишно, посочват миряните.

Архиерейският наместник отец Георги Тодев коментира пред Haskovo.info, че заповедта е на пловдивския митрополит Николай. Вече бил назначен друг свещеник, който да обслужва храма във Воден.

Воден

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
боляровец
боляровец
04.10.2018 17:54 17:54

Достоен ,истински свещеник будител, а не лицемерен бизнес Поп .

Back to top button