120 стартират в националното състезание по спортно ориентиране за „Приз Хасково“

Спорт

Над 120 състезатели и любители от страната ще стартират в традиционното национално състезание по спортно ориентиране за „Приз Хасково“ събота и неделя на Кенана, съобщи председателят на клуба домакин „Компас 94“ Тодор Стратиев.

На 6 октомври участниците стартират в 14 часа от „Сивата вода“ в парк „Кенана“, а на 7 октомври стартът е в 10 часа от местността „Чешмите“ до язовир „Клокотница“. Заявки вече са подали над 120 състезатели от 22 клуба. Трасетата са интресни и достатъчно трудни. Маршрутите на мъжете са 5 – 5.5 км., а за децата и любителите, които още могат да се записват, са по-къси.

Очакванията са в неделя финалът да е около 13 часа, когато ще е и награждаването. За индивидуалните победители са предвидени медали, а за отборните – купи. По правило клубът домакин не участва в отборната надпревара. Първенците при мъжете и жените ще получат от общината статуетки на Св. Богородица.

Ориентиране

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...