Прехвърлят сградата на бившия Минен техникум на община Димитровград, пристига нов училищен автобус

Регион

Напълно нов 32-местен автобус за нуждите на учниците в общината ще пристигне в Димитровград, съобщават от кметството.

Това става факт след разговори на кмета Иво Димов с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Наред с това кметът е получил уверението на министъра за стартиране на процедура за прехвърляне на пустеещата сграда на бившия Минен техникум в собственост на общината. Сградата е държавна собственост и от години пустее след сливането на училището с химическия техникум и преобразуването му в професионална гимназия.

Кмета е настоял пред министъра да бъде извършен ремонт и на сградата на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ с мерки за енергийна ефективност. Гимназиалното училище остана единствено, което не е ремонтирана и модернизирано поради статута му на държавна сграда в разпореждане на министерство на образованието. Многократно директорът Румяна Монева е изразявала своето съжаление, че статута на държавна сграда не позволява гъвкаво и ефективно управление пряко от общината, за да може и Професионалната гимназия да кандидатства по проекти за енергийна ефективност.

Разговорите са водени на Годишната среща на местните власти в курорт Албена, където кметът на Димитровград и зам.-председател на НСОРБ бе и водещ на първия панел за инвестициите в общините.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.