Регион

Екоинспекцията с 8 глоби за месец, разчистват незаконни сметища

През септември от РИОСВ – Хасково са състави акт и са издадени 8 наказателни постановления по 100 лв. на физически лица, съобщават от Екоинспекцията.

Глобите са за реализация на инвестиционни предложения в защитена зона без проведена процедура по оценка за съвместимост. За дейности с отпадъци от черни и цветни метали без регистрационен документ с 1400 лв. е глобено физическо лице от Харманли. За изпускане на отпадъчни води в нарушение на емисионните норми е съставен акт на млекопреработвателно предприятие в Меричлери.

След проверки по сигнали са дадени предписания за почистване на нерегламентирани сметища в димитровградския квартал Черноконево и селата Царева поляна, община Стамболово и димитровградското село Бряст. На „зеления“ телефон са постъпили 7 сигнала.

Експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково през септември са извършили общо 95 проверки на 92 обекта. Дадени са 43 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 2 акта, наложени са 2 санкции и са издадени 9 наказателни постановления на стойност 2 200 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 20 516 лв.

Експертите от инспекцията са изпратили за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора един белоглав лешояд и 7 щъркела.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button