Благотворителен мач събира средства за физкултурния салон на „Шандор Петьофи“

Хасково

Бивши възпитаници на хасковското ОУ „Шандор Петьофи“ организират благотворителен футболен мач на 14 октомври от 10 часа в училището.

Срещата ще се играе за набиране на средства за закупуване на оборудване за физкултурния салон на ремонтираното училище. Основният организатор на инициатиивата Димитър Георгиев обясни, че салонът има нужда на първо място от скамейки, а ако се съберат достатъчно средства ще се купят и спортни уреди. За мача са поканени както бивши възпитаници, а така също родители на настоящи ученици и такива, които тепърва ще запишат децата си в училището.

Благотворителност

Георгиев има първокласник в „Шандор Петьофи“. Той е завършил училището през 1996 г., като сега е полицай и следва в Академията на МВР.

Атанаска Димитрова от обществения съвет на училището допълни, че там има и други нужди. Шест стаи са без шкафчета, някъде няма и закачалки, като за тяхното закупуване също се провеждат акции.

5 коментара

 • От 1200 лв./ученик не могат ли еднократно да се отделят по 30 лв за шкаф и 1 лв за закачалка, че само акции ще провеждат.

 • една от причините 500 години под турско робство (сега май политически коректно то е османско владичество) и да останат българи е наличието на училища/читалища във почти всяко село. Всяко семейство е заделяло кой каквото има за да подкрепя образованието на децата си …. да ги изучи на четмо и писмо.
  Това че хора се събират да се забавляват със спорт (а не в кръчма) и да помогнат макар и малко на едно училище, мисля че е нещо добро ……

 • тъпотия,при наличието че училището е след ремонт,ще му събират пари!И до колкото знам във физкултурните салони се тренира, а не да се стои на пейки.Директорката се излага, а таткото „инициатор“ ми се струва, че се натяга май

  • Защо мислиш,че се НАТЯГА родителя????
   След като си запознат със толкова много подробности,защо неорганизираш и ти подобни благотворителни неща,за даденото училище или училища, направи си труда да направиш нещо,а не да пишеш .
   Много хора говорят,но малко хора правят.
   Браво на родителя и на директора.
   Това е хубаво нещо!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.