Хасково

Осъден на доживотен затвор в Хасково поиска 50 000 лв. заради липсата на културен живот

Назъм Назми Азис, който беше осъден от Хасковския окръжен съд на доживотен затвор за убийство е предявил два иска за 50 000 лв. за липсата на културен живот в хасковския арест и затворите, става ясна от решение на Административен съд – Пазарджик.

Единият иск е за неимуществени вреди против Министерство на правосъдието за 10 000 лв., като твърденията са, че вредите представляват нечовешко и унизително отношение към него и са му причинени от администрациите на Арест Хасково и затворите в Стара Загора, Пловдив и Пазарджик, които не са му осигурили никакви културни и информационни мероприятия.

Вторият иск е за неимуществени вреди против Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в размер на 40 000 лв., като са посочени същите основания.

Haskovo.info припомня, че убийството стана на 21 срещу 22 юни 2006 г. в землището на стамболовското село Гледка. Тогава Назъм Назми Азис и приятелят му Ерай Юсуф се качват на колата на Димитър Янакиев и тръгват към село Стамболово. Трупът на шофьора бе открит край лозов масив с огнестрелна рана във врата, а автомобилът му бе подпален на километър от мястото.

От представените пред Пазарджишкия административен съд документи обаче е видно, че са му предоставяни вестници, имал е достъп до книги от библиотеките на местата за лишаване от свобода. Можел е също така да си пазарува от затворническата лавка. В Стара Загора имал и достъп до кабелна телевизия. В Пазарджик пък му позволявали да посещава клуба по интереси и да играе шах, табла, карти. Така съдът отхвърля исквете на затворника като неоснователни, като те са и с изтекла давност. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Решението на съда може да прочетете ТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Василев
Василев
05.10.2018 11:07 11:07

Тоя трябва да се дере здраво. Никаква милост.Добре, че бяха заловени навреме защото Хасково го чакаше поредица от грабежи с убийства.Убийство за 12лв. и телефон за 20.Това е цената на човешкия живот според него.

д.р Иванов
д.р Иванов
05.10.2018 12:37 12:37

Егати и наглата пача ,не иска ли и по една проститутка всяка седмица да му осигуряват.

Анонимен
Анонимен
05.10.2018 19:05 19:05

Този не е виновен .С него там трябва да е и адвокатът му да му осигори колтурен живот

Анонимен
Анонимен
05.10.2018 19:07 19:07

Вместо да се радва резака че е осъден в България а не в Турция той пари искал. ратете го на обмен в турски затвор за месец и не да иска а 50 000 ще даде да се върне в България

Христов
Христов
06.10.2018 1:03 1:03

Точно заради ей такива изроди трябва да има смъртно наказание ! Това са долни изчадия, които не заслужават и миг живот ! Писна ми да слушам глупостите на разни борци за права и равенство на гражданите, в това число и престъпниците ! Какво ще кажат за този продажниците от хелзинския комитет ?!За мен в момента , в който подобен изрод извърши такова ужасяващо тежко престъпление, трябва да губи правото си дори да диша и в средносрочен план да му се дърпа я щалтера, я да му се бодва инжекцията, пък ако щете и по старомодния начин с бесилката ! Тогава ви гарантирам, че такива тежки случаи извършени от подобни изверги почти няма да има ! На всеки му е мил живота, включително и на най-долните отрпеки като този помиар ! Ако знаят, че ги чака електрическия стол, едва ли ще посмеят да отнемат чужд живот по такъв брутален начин, с предварително обмисляне на детайлите при реализирането на болните си мисли !!!

Василев
Василев
06.10.2018 9:05 9:05

До анонимен:Адвокат няма вина.Негово задължение е да го защитава.А той бе и служебно назначен.Но това е друга тема.И в най-големият престъпник се крие нещо човешко останало, което се търси от когото трябва. Но в този изрод такова нещо не се намери.Съучастникът му Ерай е друг, в него имаше много останали човешки неща и си остана човек, носещ бремето на това тежко престъпление.

Back to top button