Любопитно

Над 350 участници очакват на фестивала „С песните на Тодор Кожухаров“

Над 350 участници, разделени във възрастови категории, се очакват на първия фолклорен фестивал „С песните на Тодор Кожухаров“ в Хасково.

Осигурени са медали, купи, статуетки, плакети. Има и награда – запис в БНР – Стара Загора. Очаква се нивото на фестивала да бъде високо. Журито е с председател Марин Маринов, който е президент на музикална компания.

Регламентът предвижда една от изпълняваните песни да бъде от репертоара на Тодор Кожухаров, както и една тракийска. Целта е да се популяризира тракийският фолклор. Най-малките участници са 5-годишни, а най-възрастните – на 86 г. Идеята е фестивалът да стане традиционен.

Откриването на фестивала е в събота от 10 часа в читалище „Заря“, а гала концертът ще е в 19 часа. Организатори са община Хасково и читалище „Проф. д-р Асен Златаров“. Общината отпуска на фестивала 3300 лв. по проект по програма Културни иницативи към наредба за финасиране от собствени приходи на културни институти на територията на община Хсаково, общински читалища, местни културни организации и творци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кичка Михайлова
Кичка Михайлова
05.10.2018 16:31 16:31

Успех и много късмет !!!

Back to top button