Любопитно

„Честита съпруга“ с покана за втори фестивал

Представлението „Честита съпруга“ получи покана за участие на Европейския фестивал на пътуващия театър в Сливница.

Най-новият спектакъл на хасковския театър „Иван Димов“ е включен в селекцията на четвъртото издание на форума и ще се играе на 9 октомври. Това е вторият фестивал, след „Сцена на кръстопът“ в Пловдив, на който ще се представи пиесата на Петър Влайков. Постановката е на Елин Рахнев, а в ролите са Николета Малчева и Стефан Денолюбов.

В състезателната програма са театрални формации от България и Европа. Откриването е на 8 октомври с „Пето действие“ – постановка на Народен театър „Антон Панов“, Македония. „Последната тайна на Фреди Меркюри“ на Театър „Възраждане“, „Госпожа Министершата“ на Народен театър Ниш, Сърбия, пантомима и клоуниада от Германия и Словакия, са включени в програмата.

Целта на фестивала е, да насърчава мултикултурния диалог и обмяната на професионални идеи между творци и артисти от различни краища на Стария котинент. В журито тази година е проф. Елена Баева – режисьор, основател на Театрален колеж „Любен Гройс“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button