Спорт

От 3 до 73-годишни стартираха в спортното ориентиране край „Сивата вода“

Малко над 100 състезатели в различни възрастови групи стартираха в първия ден на традиционното национално състезание по спортно ориентиране за „Приз Хасково“.

Най-младите участници с маршрути са 10-годишни, но има и 3-4-годишни деца, които направиха опознавателна обиколка с родителите си.

Ориентиране

Най-възрастните пък са Антон Пеперевски от София на 73 г. и 71-годишният Петър Илчев от Стара Загора. И тази година има отворен старт, където стартираха любители, обясни основният двигател на състезанието председателят на хасковския клуб „Компас 94“ Тодор Стратиев.

Ориентиране

Днешният старт беше край язовир „Сивата вода“ на Кенана. В неделя състезателите от 22 клуба от страната ще стартират от местността „Чешмите“ до язовир „Клокотница“.

Ориентиране

За индивидуалните победители са предвидени медали, а за отборните – купи. Първенците при мъжете и жените ще получат от общината статуетки на Св. Богородица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button