Пристигнаха новите полицейски джипове в Хасково, ще патрулират и по селата

Хасково

Новите 43 джипа за областната дирекция на полицията и 10 за жандармерията пристигнаха в Хасково.

Както Haskovo.info писа автомобилите са от марките „Фолксваген Тигуан“ и „Great Wall Hover“. Те бяха паркирани зад комплекс „21 век“. Старши комисар Ангел Цанков, директор на ОД на МВР – Хасково обясни, че всички районни управления ще получат новите коли. Той раздаде първите ключове на полицаите, които ще ползват джиповете.

Патрулки

Тепърва ще се провери състоянието на автопарка на всяко управление, за да се реши къде колко коли да се изпратят. Охранителна полиция ще се ползва от тях, като освен за справяне с миграционния натиск ще се патрулира и по селата за справяне с конвенционалната престъпност, допълни Цанков. Той посочи, че охранителна полиция не е получавала нови автомобили от над 10 г. Старите патрулки ще бъдат насочени в други участъци с нужда или други областни дирекции в страната.

Патрулки

Джиповете са с модерно оборудване – имат комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на автомобилите, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси и разтегателни бариери. Системата им позволява бързо да се види дали даден автомобил се издирва.

Полицаите и жандармеристите бяха поздравени за новите придобивки и от областния управител Станислав Дечев.

Вчера на 9 областни дирекции и жандармерията бяха раздадени общо 341 нови джипове.

loading...

7 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.