Спортният зам.-министър с открит урок в Димитровград

Регион

В открит урок по физическо възпитание участваха зам.-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов и кметът на Димитровград Иво Димов в димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“.

Те изгледаха тренировки и демонстративни срещи по футбол и волейбол на учениците, водени от треньорите Трендафил Данев от ФК „Димитровград 1947“ и Велислав Станимиров от ВК „Раковски“. Зам.-министърът подари топки на училището, а кметът се включи в тренировката по футбол.

Училище

В приветствието си към учениците и преподавателите зам.-министър Андонов заяви, че така би трябвало да изглежда всяко училище в България. Кметът Димов изтъкна, че когато става дума за спорт Димитровград винаги е бил пример за подражание. Той припомни мащабните ремонти в последните две години – реконструкцията на спортна зала „Младост“ с отпуснатите 3 млн. лв. от правителството и обновените училищни дворове за 6 млн. лв. в шест училища в града. Градоначалникът изтъкна, че сега 18 спортни клуба развиват своята дейност благодарение на съществуващата спортна база.

След това ученици демонстрираха футболните и спортните си качества на новите игрища.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.