Хасково

Ученици представиха ПГДС на национален форум в Пловдив

Хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ участва в четвъртото издание на Националните дни за учене през целия живот в Пловдив, съобщават от гимназията.

ПГДС бе определена за участник в националните дни от Хасковска област, като утвърдена в годините гимназия, предоставяща професионално образование и обучение на възрастни. Форумът бе открит от Таня Михайлова – заместник министър на МОН и включваше редица събития – Национален заключителен форум EPALE и Изложение на институциите за образование и обучение на възрастни.

ПГДС

Националният форум представи постигнатите резултати в сектора за учене на възрастни, нови проекти в този сектор, състоянието на сектора в Белгия, Македония и България. Очертани бяха на перспективите пред ученето през целия живот в България с оглед реформата на образованието и обучението на възрастни.

В Изложението на институциите ПГДС „Цар Иван Асен II“ се представи с щанд с изделия, продукти на учебната дейност от специалности Горско и ловно стопанство, Строителство и архитектура и Мебелно производство. Пловдивските дни за учене през целия живот завършиха по традиция с провеждането на един учебен ден. Той предостави уникални възможности на участниците от страната, както и на представителите от другите европейски държави, да се запознаят със занаятите в Стария град.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button