„Ответен удар“ с бойни стрелби провеждат на Корен

Регион

Тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар“ ще се проведе от 16 до 19 октомври на Учебен полигон „Корен“ с 42-ри механизиран батальон – Ямбол. Темата на учението е „Усилен механизиран батальон като преден отряд в отбранителна операция“, съобщават от Министерството на отбраната.

В „Ответен удар“ ще участват около 700 военнослужещи и 172 единици бойна и специална техника от състава на Втора механизирана бригада, танков взвод от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, огнеметно-димов взвод от 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология – Мусачево, взвод за сигнално разузнаване и електронна война от 1-ви разузнавателен батальон – Свобода, курсанти от Националния военен университет „Васил Левски“, както и военнослужещи и летателна техника от Военновъздушните сили.

Целта на учението е да се повиши подготовката на военнослужещите и да се усъвършенства взаимодействието на участващите формирования при изпълнение на задачи, свързани със заемане, инженерно оборудване и маскировка на район за отбрана, водене на отбранителни и задържащи бойни действия за отразяване атаката на противника.

Офицер, провеждащ учението, е командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, директор – заместник-командирът на бригадата полковник Недялко Ников.

На 19 октомври ще се проведе ден за високопоставени гости, в който военнослужещите ще представят достигнатото ниво на подготовка за изпълнение на задачи в отбранителна операция.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.