Хасково

Хасковската болница с безплатни прегледи за рак на гърдата

МБАЛ – Хасково се включи в кампанията „Всичко започва с едно докосване“ и стартира безплатни мамологични прегледи за рак на гърдата, съобщават от болницата.

От днес започва записването за безплатните прегледи. Кампанията е по повод Световния месец за борба с рака на гърдата и повишаване на информираността за рака на гърдата.

Прегледите ще се извършват ежедневно след предварително записан час в болницата на тел: 038 606 738 в часовете от 8:30 до 11:30 ч. Мамологичните прегледи ще се извършват в Хирургично отделение от 11 до 13 ч.

Болницата разполога с нов, модерен ехограф за ранна диагностика на промените в млечните жлези и апарат за скринингово тестване – ГЕФРИР – за експресна хистологична диагнотика на пациента и получаване на резултат до 10 минути.

Кампанията носи общия надслов „Всичко започва с едно докосване“, а целта й е да напомни на жените, че редовния самостоятелен преглед на гърдите и периодичните профилактитчни срещи с лекар са решаващи за навременната диагностика и успешно лечение на това заболяване.

Ракът на млечната жлеза е второто най-често срещано злокачествено новообразувание в света и първо по честота сред жените. Първите изменения, които една жена може да установи, са наличието на новопоявили се уплътнения или така наречената бучка в гърдата. Затова съвременните препоръки са жените над 30-годишна възраст да преминават профилактичен преглед най-малко веднъж в годината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димитрова
Димитрова
10.10.2018 8:35 8:35

Защо е даден само един телефон ? Той непрекъснато дава заето !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

фалш
фалш
11.10.2018 22:04 22:04

Лъжете ,,,,телефона непрекъснато дава заето!

ха ха
ха ха
11.10.2018 22:05 22:05

Лъжете ,,,,телефона непрекъснато дава заето!

М
М
12.10.2018 12:09 12:09

Никой не вдига телефона.
Поне вдигнете и кажете,че няма свободни часове скоро да има!!

Back to top button