Регион

Хванаха над 600 грама златни накити в кола на Капитан Андреево

Контрабандни златни накити откри екип на митническа мобилна група при проверка на лек автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристигнал лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. Автомобилът е селектиран за проверка от служители на митническа мобилна група. Пред митничарите дамата, управлявала автомобила и нейният спътник заявили, че не пренасят вещи, стоки, благородни метали или парични средства за деклариране.

При извършената проверка се установява, че в пътната чанта на мъжа са укрити три, опаковани с кафяво тиксо пакети, съдържащи 158 накити – пръстени, медальони, гривни, синджири и обици. Според експертизата на вещото лице, откритите накити са от 14-каратово злато с общо тегло 621 грама и са на стойност над 35 000 лв.

Контрабандните златни изделия са задържани. На нарушителя е съставен акт по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button