Хасково

Отпускат 150 млн. лв. за поддръжка на пътища, сред тях и Хасково – Димитровград

Правителството отпусна 150 000 000 лв. като допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ремонтно-възстановителни дейности по републиканската пътна мрежа.

Средствата са за ремонт на пътни отсечки от републиканската мрежа с обща дължина приблизително 480 км и съоръжения по тях.

Голяма част от пътните участъци са изключително натоварени целогодишно, като тук е посочен и пътят Хасково – Димитровград. Друга част от обектите са част от туристическите маршрути към българското Черноморие. Финансират се дейности като: фрезоване на съществуващата настилка, локални ремонти, полагане на нови пластове асфалтобетонова смес, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, бетонови работи, полагане на нова хидроизолация на съоръженията, подмяна фугите на съоръженията и други.

От областно пътно управление съобщиха за Haskovo.info, че засега няма яснота кога ще започне изграждането на кръговото движение между Хасково и Димитровград в района на новите заводи.

До края на тази или началото на следващата седмица трябва да започне ремонта на другото платно при изхода на Хасково за Кърджали. Тук ремонтът се очаква да завърши до края на октомври. Прогнозата е до края на ноември да завърши ремонтът на околовръстния път на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Митко
Митко
10.10.2018 15:00 15:00

Вижте някои лев и за ул.младежка-края поне пратете малко чакъл

Морко
Морко
10.10.2018 15:01 15:01

Вижте някои лев и за ул.младежка-края поне пратете малко чакъл

Георги
Георги
10.10.2018 22:02 22:02

Народе събуди се, Погледни сега се отпускат пари за пътя Хасково-Димитровград , а вече той е завършен не от кого , а от АБ-АД собственост на Делян Пеевски.
Качеството е под всяка критика вече пътя е пропаднал, липсва необходимата геометрия на пътя и няма отводняване което го превръща в път убиец при дъжд, но нали се отраднага парите на българския данъкоплатец!
До кога ще го търпим това престъпно управление на ДПС и ГЕРБ!

Пътник
Пътник
11.10.2018 12:57 12:57

Всичко хубаво, но кога ще започне ремонта на пътя Димитровград – Старозагорска област? От две години пишете че върви процедура за обществена поръчка, парите били отпуснати. Каква е тая обществена поръчка две години?

Back to top button