Хасково

Регионалното сметище в Гарваново ще произвежда биогориво

Сесия на общински съвет ХасковоНа регионалното депо за твърди битови отпадъци в Гарваново може да бъде изградена система за сепарация и производство на биогориво. Това ще стане ако община Хасково спечели финансиране от Структурните фондове на Евопейския съюз. 

Днес общинските съветници одобриха предложението в проекта за разширяване на сметището да влезе и тази система. Нейното изграждане е необходимо, защото след 2009 година това ще е задължително условие и ако сега не кандидатстваме за тези пари, после ще трябва да ги даваме от бюджета, коментира по време на дебатите кметът Георги Иванов.

На заседанието си днес местният парламент реши на всички пенсионерски клубове в община Хасково да бъдат отпуснати по 3 кубика дърва за огрев през зимата. 20 000 лева ще бъдат отпуснати за семестриални такси на студентите, които работят в администрацията. Според решението те трябва да продължат да се трудят в общината минимум 5 години след завършване на обучението си.

Съветниците одобриха и искането на градоначалника Георги Иванов общината да кандидатства за кредитна линия от 800 000 лева, с които да покрие разходите за доставка на гориво в детските градини в началото на следващата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button