Хасково

Хасковската болница очаква 300 000 лв. за Хемодиализата

МБАЛ – Хасково е изготвила проект за ремонт на отделението по хемодиализа и закупуването на нови апарати, който е внесен в Министерството на здравеопазването, съобщи за Haskovo.info изпълнителният директор д-р Георги Гелов.

Днес от министерството съобщиха, че се отпускат 5 млн. лв. за обновяване на хемодиализната мрежа в страната. Със средствата ще бъдат ремонтирани хемодиализни отделения и ще бъдат закупени хемодиализни апарати и легла.

Разпределението на средствата е съобразено с отправените от болниците искания за инвестиции в ремонти и преоборудване на хемодиализни структури, допълват от министерството. Сега тече процедура по подготовка и обявяване на обществени поръчки, съответно сключване на договори, на чието основание средствата да бъдат отпуснати на лечебните заведения.

От хасковската болница се надяват да получат пълния размер на заявената сума.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.10.2018 9:47 9:47

Гела,неща много си се изтървал,сменил си категорията.

Back to top button