Психолози се срещнаха с хасковски ученици, най-честите проблеми са с любовта

Хасково

Психолозите Таня и Иван Ралеви се срещнаха днес с осмокласници от Спортното училище „Стефан Караджа“ и Езикова гимназия „Асен Златаров“ в Хасково.

Темите на беседите бяха за стреса и тревожността и стратегиите за справяне с тях, както и идентифицирането и решаване на проблеми. Психолозите предупредиха, че на тази възраст младежите се мислят по-скоро за безсмъртни и не обръщат внимание на проблемите. Те предупредиха учениците, че никой проблем не може да бъде заобиколен, колкото и умни да са те. Проблемите трябва да бъдат разрешавани, при това може да се ползва помощ от педагогически съветник, психолог или директора на училището, например. Децата пък от своя страна изтъкнаха, че основните им проблеми са свързани с любовта, домашните, стреса в къщи и в училище.

Психолози

Като неефективен начин за справяне със стреса психолозите посочиха злоупотребата с алкохола, дрогата и цигарите. Един от най-ефективните начини пък е спортът.

Психолози

Срещите бяха организирани от Превантивно-информационния център по наркотични вещества по повод Световния ден за психичното здраве – 10 октомври. Те поканиха психолозите от фондация „Идентичност“ – Пловдив, а мотото на срещите бе „Младите хора и психичното здраве в един променящ се свят“.

loading...

Един коментар по “Психолози се срещнаха с хасковски ученици, най-честите проблеми са с любовта

  • Само глупости в тоя сайт, а пък за проблемите-нищо.Важното е да си вземате големите заплати от общината, а пък другото карай да върви. Целият шибан град е в кучешки глутници, ама на дъртака Беливанов и на шибаните хасковски журналяги не им дреме.Изроди.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.