Спипаха хиляди контрабандни цигари в резервните гуми на тир

Регион

Нов опит за пренасяне на контрабандни цигари предотвратиха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Контрабандните цигари са открити при проверка на товарен автомобил, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът на камиона – турски гражданин заявил, че няма лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка.

След пролъчване с рентгенова апаратура и последвал физически контрол митничарите установяват, че в двете резервни гуми, както и на още три места – около резервоарите, в задната част на шофьорската кабина и във въздуховодите, са укрити 1680 кутии контрабандни цигари. Контрабандните цигари са задържани, а на шофьора, е съставен акт.

През първите девет дни на месец октомври на „Капитан Андреево“ митничарите са иззели 6496 кутии цигари, закупени от Турция от 215 преминали пътници. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи разрешената норма. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са задържани 3982 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 27 акта. Общо за периода митничарите са задържали 209 560 безакцизни цигари и 6 кг. тютюн за пушене.

Един коментар по “Спипаха хиляди контрабандни цигари в резервните гуми на тир

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.