Димитър Каратонев откри четвъртата си самостоятелна изложба в Хасково

Любопитно

Димитър Каратонев откри тази вечер четвъртата си самостоятелна изложба в Хасково.

Роденият в Харманли художник и член на дружеството на хасковските художници подреди в галерия „Форум“ 40 платна абстрактна живопис и графика. Завършил е графика и признава, че мисли графично и в живописта – с конкретни форми и контрасти.

Каратонев има 20 самостоятелни изложби, участия на международни биеналета и триеналета на графиката и съвместни и национални изложби, както и много награди. Член е и на Съюза на българските художници.

Изложба

На откриването Каратонев благодари за поканата от страна на галерията и сподели, че за него е чест да види приятели, роднини, учители и съграждани. От 10 г. не е показвал изложба в Хасково и сега се е постарал да изложи картини от различни периоди.

Председателят на хасковското дружество на художниците Симеон Тодев го определи като съвременен истински автор, с който можем да се гордеем.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.