Вандали потрошиха детски площадки и Голямата пейка в Димитровград

Регион

Вандали отново са повредили детски и паркови съоръжения в Димитровград, съобщават от общината.

Градинският шах, който се намира на площадка на улица „Христо Смирненски“ е повреден. През май той бе подменен с напълно нови фигури, заради смачкани и унищожени елементи от предишния. Голямата пейка също е обект на посегателства. Ежегодно върху нея се извършват разходи за частична подмяна на счупени летви. В състоянието в което се намира в момента пейката е необходим ремонт, с който да се извърши цялостна подмяна на летвите на седалката и облегалката.

Вандали

Най-модерната и атрактивна детска площадка на булевард „Г. С. Раковски“, която се намира до блок 42 и любимо място за игра на децата също е обект на набези на вандалите. Въжето за спускане на атракция „Тарзан“ е скъсано, а носещата част липсва. Съоръжението е повредено поради неправилна и груба експлоатация.

Очаква се средствата за ремонт на изпочупените съоръжения да надхвърли 5000 лв.

6 коментара

 • Къде ги видяха тея 5000лева?
  Аз виждам изгнили дъски които са за подмяна така или иначе… Не струват повече от 200лева с боята… Целия ремонт е не повече от 1000лева..
  Но нали трябва да минат няколко община ри да направят проекти и удобрения да лапнат някоя комисионна… Иначе ще е нелегалното…
  Разчет:
  300лева материали
  400лева труд на поне 8 работника(че те така си ходят по 8)
  4300лева комисион на общинарите да нарисува една пейка

  • Не става въпрос само за пейката а и самата пейка като гледам снимките не е за четири човека!!!!!Май дори не знаеш цената на дървения материал ама дрънкаш!!!!!Димитровград вече е на светлинни години от Хасково защо ли????Защото в Хасково правят малко и крадат много а там е обратното!!!!!!

 • 350 лв е кубика на дървения материал нарязан на греди тая пейка колко матрял има според тебе галфон

   • какво има да смята, 4 часа с пътя до работилницата и обратно, за да се сменят няколко ПРОГНИЛИ греди,

    цялостна подмяна: 20 броя греди по 20 лева, 10х10 5 метрови(или един кубик) – 400 лева!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.