Хасково

КАТ, Криминална полиция и ДАИ проверяват камионите и автобусите

От днес до 21 октомври ще бъдат извършени засилени проверки над товарните автомобили и автобусите, съобщават от МВР.

Подобни операции са заложени в графика на TISPOL, за да се обърне внимание на водачите, че при възникване на тежка катастрофа с участието на товарни автомобили, последиците и броят на загиналите и ранените са значително по-голeми в сравнение с другите тежки инциденти на пътя.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите.

Проверките ще се правят по метода „широкообхватен контрол“ и ще се следи и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, както и за платена винетна такса. Те ще се осъществяват съвместно със служители на Криминална полиция и на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Проверки ще бъдат извършвани и за транспортиране на нелегални мигранти, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия и крадени стоки, превоз на стоки различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button