Хасково

39 нарушения хванаха за ден при проверките на камионите и автобусите

39 са нарушения са констатирани при стартиралата вчера операция над товарните автомобили и автобусите, съобщават от полицията.

През вчерашния ден пътните полицаи на територията на Хасково, Тополовград, Ивайловград и Димитровград са проверили 90 автомобила и са регистрирали 39 нарушения, които са санкционирани с 6 акта, 22 фиша и 11 електронни фиша.

Целта на опелацията е да се обърне внимание на водачите, че при възникване на тежка катастрофа с участието на товарни коли, последиците и броят на загиналите и ранените са значително по-големи в сравнение с други тежки инциденти на пътя. Основните причини за този вид произшествия са неспазването на времето за почивки на водачите, употребата на алкохол, превишаването на скоростта и превоз на необезопасени товари и претоварването на автомобилите. Акциите се извършват по метода на широкообхватния контрол и се следи за валидна гражданска застраховка и платена винетна такса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button