Регион

Два нови автомобила за чистотата в Любимец

За поддържане на чистотата на улиците в община Любимец ще се използва мотометачна машина, съобщават от кметството.

Специализираният автомобил е марка Bucher, модел СС 5000 и ще подпомага работата на дейност „Чистота и благоустройство“ към администрацията. Автомобилът е закупен с отчисленията, които получава общината при депонирането на битовите отпадъци в Регионално депо – Харманли. Средствата за закупуването му са отпуснати с разрешение на РИОСВ, след решение на Управителния съвет за експлоатация на депото.

Новата придобивка е многофункционална: използва се за метене, миене и събиране на листа. За целта разполага с три четки, които да събират отпадъци и пясък от улиците, дюзи, които впръскват вода и вакуумна система, която засмуква листата и ги складира в бункер с вместимост 4 куб. м. По този начин се повишава чистотата на атмосферния въздух чрез намаляване количеството на фини прахови частици.

Машината е предназначена за почистване на улици в града и останалите населени места от общината, а въвеждането й в експлоатация ще осигури по-бързо и качествено почистване на обществените пространства.

Наред с мотометачната машина, общината закупи и товаро-пътнически автомобил Фолксваген Крафтер, който също има за цел да подпомага работата на дейност „Чистота и благоустройство“. Микробусът разполага с 6 седящи места и отделение за товари, и с него ще се превозват служители от чистотата, заедно с необходимата техника до съответните места.

Двата автомобила са закупени по предложение на кмета на Анастас Анастасов с цел да се осигури по-добро и навременно почистване на всички населени места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button