Регион

Нарязаха над 8000 ментета, хванати на Капитан Андреево

8312 маратонки, текстилни изделия и аксесоари бяха унищожени под контрола на Митница Бургас, съобщават от Агенция „Митници“.

Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз.

Чрез механично нарязване бяха унищожени 3681 чифта спортни обувки и маратонки, 3594 спортни екипи, дамски и мъжки блузи, шалове и 1037 дамски чанти, портмонета и колани, носещи логото на известни спортни марки.

Фалшификатите са задържани от митническите служители на „Капитан Андреево“ през тази година. За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Процедурата се извършва под контрола на Митница Бургас, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването.

За деветте месеца на 2018 г. при 170 случая на „Капитан Андреево“ са задържани 210 165 артикула във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост. Най-често задържаните стоки през периода са облекла, парфюми и козметика, чанти, портмонета, обувки, маратонки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасково
Хасково
16.10.2018 23:24 23:24

Защо не са дадени на дом майка и дете
Толкова голи и боси деца има
Срамота е да се онищожава нещо направено при положение,че има толкова бедни хора който не могат да си позволят обувки анцуг

Back to top button