Председателят на Хасковския районен съд стана доктор по право

Хасково

Председателят на Хасковския районен съд Пламен Георгиев вече е доктор по право.

Докторската програма в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ е „Международно право и международни отношения“. Темата на докторската дисертация, която е била успешно защитена в БАН е „Международно-правна уредба на статута на бежанците“. В научното жури пък е бил бившият председател на ВКС проф. Лазар Груев.

В съдебния район има още един съдия с научната степен „доктор“ – Петър Петров от Районен съд – Димитровград, който е доктор в сферата на интелектуалната собственост.

Иначе, съдия Павлина Господинова от Районен съд – Хасково е командирована от председателя на ВАС в Хасковския административен съд. Заповедта е факт от началото на октомври.

В същото време съдия Васил Панайотов е на едногодишен стаж в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Така от 10 щата в Районния съд сега са 8 съдии. Това е най-натовареният районен съд в региона. Според Пламен Георгиев обаче това няма да затрудни правораздаването като качество и срочност.

Още новини

loading...

10 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.