Хасково

Настаняват двама бездомници в банята в Република

Обществената къпалня на улица „Единство“ в хасковския квартал „Република“ да приюти бездомници през зимата предлага с докладна за октомврийската сесия кметът Добри Беливанов.

Става въпрос за втория етаж на банята, като бездомниците няма да пребивават постоянно, а само ще пренощуват от 18 до 8 часа, е записано в докладната.

Помещенията ще бъдат осигурени с минимум условия за временно пребиваване – 2 легла. Към момента по информация от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ двама са регистрираните бездомници в Хасково. При недостиг на легла ще се осигурят допълнително такива. Отоплението е предвидено да бъде с налични климатици.

Периодът на осъществяване на услугата ще е от 1 ноември до края на март. Ще бъдат назначени двама пазачи, които да следят за опазване на общинското имущество и спазване на реда на ползване. Средствата ще са за сметка на общината.

Haskovo.info припомня, че миналата година заявката бе за 8 места за бездомници, които да нощуват в сградата на банята.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Коце
Коце
18.10.2018 8:27 8:27

2ма бездомни се пазят от 2ма пазачи на заплата? По-добре да им се намери квартира за по-малко пари.

Анонимен
Анонимен
18.10.2018 10:25 10:25

Смях, тая баня не се ли ползваше по предназначение или мангалите вече си имат бани в къщи?

гражданин
гражданин
18.10.2018 10:28 10:28

Може да им се наеме квартира за 250 лв, която да включва всички екстри като баня с тоалетна, кухня, пералня и т.н. + още 100 лв. за режийни разходи вместо да се плащат предвидени 2 заплати, които да пазят 2 легла + 1 климатик. Срамота е… По този начин и бездомните хора могат да се опитат да си намерят работа по време на зимата и да спестят парички за да продължат да си плащат сами квартирата след края на март….

John
John
18.10.2018 11:47 11:47

кой болен мозък измисли тази схема?!

Гражданка
Гражданка
18.10.2018 13:03 13:03

Една детска площадка няма в квартала. Иначе баня и пр. Всичко е само обещания. Демонтираха старата площадка до общежитието, а докато монтират нова, децата ми станаха пълнолетни.

Недоволен
Недоволен
20.10.2018 16:28 16:28

Никой не обръща внимание на децата. Каква площадка ще направят? За един ден я демонтираха старата, а нови правят само в другите квартали. Република не е в списъка. На кой му пука. Само когато има избори обикалят непрекъснато. Срамота , да мислят само за ромите. А други деца не живеят ли там. Ето това е дискриминация!

Back to top button