Любопитно

Иван Енчев с поредна литературна премиера

Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково бе домакин на представянето на книгата „Окото на залеза“ от Иван Енчев.

Премиерата бе организирана от Клуба на дейците на културата. За художествените качества на книгата говори литературният критик Йордан Нанчев.

Премиера

Сюжетът на 13-ия роман на Иван Енчев преплита по интересен начин съвременни и исторически събития, на фона на който преминава животът на няколко поколения българи. На страниците се редуват сериозни проблеми и забавни случки, и даже криминални елементи. Приятелството, човешката съвест, изкушенията на любовта, родителският дълг, родолюбието признателността са част от общочовешките теми, които ангажират вниманието на читателя.

Премиера

Иван Енчев е популярен автор на книги с поезия, белетристика и публицистика. Носител е на национални литературни награди. Съюзът на българските писатели го удостои и с почетна грамота за принос към българската литература, припомня Haskovo.info.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button