Хасково

Дрифт и каскади в Хасково в помощ на малкия Борил

Младежи от екипа „Хасково на скорост“ организират благотворителна сбирка в помощ на малкия Борил.

На полигона в Хасково ще има дрифт, а пилотът Венци Василев ще кара кола на две гуми. Димитър Бялков, Стиван Ботев и други пилоти ще покажат умения с техните си коли. Ще има кутии, в които ще се събират средства за малкия Борил.

Организаторите съобщават, че събитието ще е на 28 октомври, като за момента нямат разрешение от общината. Те посочват, че въпреки всичко ще проведат благотворителната сбирка.

Междувременно, на октомврийската сесия на общинския съвет ще бъде гласувано отпускането на еднократна финансова помощ за Борил в размер на 2000 лв. и 1500 лв. за друго болно дете.

Както Haskovo.info писа, в Хасково се организира кампания за събиране на средства за спасяване на 5-месечния Борил Янков. Детето страда от болест на Хиршпрунг със засягане на тънкото черво. Досега Борил е претърпял няколко операции.

Борил

Разходите за лечението на детето са непосилни за семейството. Заради заболяването Борил трябва да се храни със специфична храна, която излиза около 650 лв. на месец. Създадена е страница във фейсбук с името: “Да запазим усмивката на Борил”.

Отворена е и дарителска сметка, където всеки може да преведе желаната сума:

УниКредит Булбанк
Борил Георгиев Янков
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG48UNCR70001523398368

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button