Хасково

Гасене на горски пожар с нова техника демонстрираха в Хасково

Гасене на низов горски пожар с нова модерна техника демонстрираха от пожарната в Хасково.

Областната дирекция на пожарната получи по проект 3 високопроходими пикапа и 36 комплекта лични предпазни средства. Високопроходимите коли, предназначени за борба с низовите горски пожари и гасене на сухи треви са разпределени в районните служби в Хасково, Харманли и Свиленград. Всеки от тях е снабден с очила за нощно виждане и преносими термокамери, през които се вижда дима и се локализира мястото на огнището. С тяхна помощ могат да се издирват и хора в задимена гора. Специализираните автомобили са оборудвани с два шланга, 6 гръбни пръскачки и с 12 комплекта предпазни средства.

Пожар

Демонстрацията се проведе на полигона на бившата Гражданска защита и на нея присъстваха старши комисар Красимир Шоторов от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, началникът на областната дирекция на пожарната Николай Вълчев, колегата му от Одрин Айдън Баскак и областният управител Станислав Дечев. Всички изразиха задоволството си от видяното на демонстрацията и изказаха ползите от проекта, по който пък Одрин получава една градска пожарна. Проектът е „Повишаване на оперативния капацитет при горски пожари и подобряване превенцията от бедствия“ по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП „България-Турция“ 2014 – 2020 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ПОЛИЦАЙ
ЕКС ПОЛИЦАЙ
18.10.2018 13:29 13:29

Нищо лично.Едно питане: докога пенсионери като Н-к Обл.пожарна Н.Вълчев,зам.н-к П.Виденов,М.Колев и др.ще работят и ще вземат и заплата и пенсия?
И още нещо-къде го има това пенсионер с УНИФОРМА .Преминал ли е в КАСКЕТНИЯТ батальон,вънка от землянката.Това е позор за униформата.
Щото много има пенсионирани от МВР и пожарната и военни,да слагат униформите и …

Янко Митев
Янко Митев
18.10.2018 16:13 16:13

Това майтап ли е? С триста литра резервоар? Ще гасят огън в детски лагери ли?

Back to top button