82-годишна жена остави 36 000 лв. на телефонни измамници в Димитровград

Регион

82-годишна кърджалийка е предала на два пъти на телефонни измамници общо 35 948 лв. в Димитровград, съобщават от полицията.

Възрастната жена била убедена от анонимен мъж, че ще помогне на полицията за залавяне на група, извършваща измами по телефона, като за целта била насочена къде да предаде пари. На 12 октомври жената пътувала до Димитровград, където непознат мъж прибрал от нея 19 375 лв. На следващия ден отново в Димитровград тя предала още 16 573 лв., изтеглени от банка. Измамниците обещали, че ще върнат парите на 15 октомври след приключване на операцията.

От МВР предупреждават, че полицията не иска пари от граждани за изпълнение на служебни задължения. Всяко позвъняване по телефона от непознати или представящи се за приятели и роднини с искане на пари е измама, допълват полицейските служители и призовават по никакъв повод гражданите да не се включват в такива схеми.

Haskovo.info припомня, че наскоро възрастна жена от Чирпан също беше накарана от телефонни измамници да остави парите си в Димитровград. Тогава таксиметров шофьор предотврати измамата.

2 коментара

  • Банките няма на кого вече да отпускат кредити.Достатъчно е да се обадиш на някой пенсионер и той веднага е съгласен, да ти даде, и то без да им ги връщаш!!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.