Регион

Откриха над 3.8 млн. украински акцизни бандерола в камион със сушени кайсии

3 816 000 акцизни бандерола за алкохол с надписи на Украйна откриха в товарен автомобил митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Акцизните бандероли са открити при проверка в камион с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Товарният автомобил е пристигнал на трасе „Входящи товарни автомобили“ на път от Турция за Украйна. Шофьорът представил редовни документи за превозваната стока – сушени кайсии и заявил, че не пренася други стоки, валута или лични вещи, освен декларирания товар.

Камионът е селектиран за проверка със специализирана рентгенова апаратура, при която се установява подозрителна плътност и съдържание в задната част на товарното помещение. При последвалата физическа проверка митничарите откриват между кашоните със сушени кайсии, укрити 318 кашона, обвити с фолио и кафява хартия, пълни с общо 3 816 000 акцизни бандерола за алкохол на Украйна.

Акцизните бандероли са задържани с протокол. Срещу шофьора на камиона е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за укриване и превозване на акцизните бандероли през държавната граница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button