Хасково

Над 2000 земеделци декларираха доходите си за месец

Над 2000 земеделци от Хасковска област, получили субсидии през миналата година, подадоха декларации за доходите си след писмена покана или телефонно обаждане от НАП в последния месец, съобщават от приходната агенция.

Информационната кампания на приходната администрация продължава, като се очаква броят на декларациите значително да нарасне до края на годината, допълват от офиса на Агенцията в Хасково. Съдействие в нея оказват също кметовете и кметските наместници в региона.

През септември НАП съобщи за 50 000 регистрирани земеделски производители със субсидии в общ размер 120 млн. лв., изплатени им през 2017 г., които не са подали данъчни декларации и не са платили данъци върху тях. 5600 от тези стопани са от хасковски регион, като най-много отклонения бяха засечени в общините Хасково, Стамболово, Харманли, Ивайловград, Минерални бани. Данните бяха предоставени от Държавен фонд „Земеделие“. Отделно бяха установени и разминавания при значителен брой фермери, които са подали данъчни декларации, но в тях са посочили по-малък доход от получения. 850 от тези земеделци от областта подадоха коригиращи декларации в законоустановения за това срок – 30 септември. В последните дни се образуваха големи опашки пред НАП.

Националната агенция за приходите провежда и в момента информационна кампания към всички земеделски производители, които са допуснали неточности в данъчните си документи. Заедно с уведомленията за корекции, стопаните получават и специална брошура, която подробно обяснява данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button