Хасково

Всеки ден хващат пияни и дрогирани на пътя в Хасковско. Измамите се увеличават

39 пияни и неправоспособни и 8 дрогирани шофьори са заловени през септември в Хасковско, сочи отчетът на областната дирекция на МВР. 19 са задържаните с наркотици през миналия месец.

Престъпленията, свързани с наркотици и телефонните измами нарастват през последната година в сравнение с останалите противозаконни прояви, отчете директорът на областната дирекция Ангел Цанков. При задържаните с наркотици близо половината са до 28 години. Младежи са и всичките 8, заловени зад волана след употреба на дрога.

Общо престъпленията, свървани с наркотици за първите 9 месеца на годината са 134, а през първите 9 месеца на 2017 г. са били 123.

МВР брифинг
Отчетът беше представен на брифинг в МВР – Хасково

През септември в Хасковска област са регистрирани 13 телефонни измами, а същия месец миналата година са били само 2. Всички случаи са по схемата с помощ на полицията, от където за пореден път предупреждават, че техни служители не взимат пари в никакви случаи.

При специализирани операции на пътя през септември са проверени 3 000 превозни средства и са констатирани 3 610 нарушения, отчитат от Пътна полиция. До края на седмицата предстои да бъде обобщена информацията от проверките за изкуствените неравности по пътищата и улиците в региона и да бъдат съставени актове на общините и АПИ. От полицията уточниха, че на Пътната агенция неколкократно са съставени предписания да вземе мерки за лошите пътни участъци, включително и пътя Димитровград – Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмутен
възмутен
18.10.2018 17:42 17:42

Интересно но защо на фона на тези трагични събития с пиянство и наркотици старши комисаря Ан Цанков щастливо е усмихнат Това поне се вижда от снимката Много неприятно

Анонимен
Анонимен
18.10.2018 18:19 18:19

ami da pla4e li be ahmak

Back to top button