Любопитно

9-годишната Петра изтегли жребия на международния конкурс за цигулари в Хасково

Международният конкурс за цигулари в рамките на 43-те музикални дни „Недялка Симеонова“ беше официално открит в хасковския театър „Иван Димов“.

Всички бяха приветствани от кмета Добри Беливанов и председателя на журито проф. Ангел Станков. По традиция най-малката цигуларка изтегли жребия за конкурса. Сега това направи 9-годишната Петра Плешка от Кишинев, Молдова.

Конкурс

Първи в конкурсната програма започнаха участниците от трета и четвърта възрастова група. В четвърта група има само един участник – Виктория Коман от Кишинев, Молдова.

Цигулки

Haskovo.info припомня, че 21 млади цигулари от 6 държави участват на международния конкурс. Те ще бъдат оценявани от авторитетно жури с председател проф. Ангел Станков и членове: проф. Евгений Шевкенов, Мичо Димитров, проф. Галина Буйновски и Марк Кадин.

Общият награден фонд, който община Хасково осигурява е 6900 лв., разпределени между четирите възрастови групи. На 21 октомври от 13 часа в театър „Иван Димов“ ще е церемонията по награждаването и галаконцертът на лауреатите.

Както Haskovo.info писа, Музикалните дни бяха открити снощи с концерт на „Софийски солисти“. Тази вечер от 19 часа е юбилейният концерт на проф. Ангел Станков – цигулка, по случай неговата 70-годишнина. На рояла ще се изяви проф. Ростислав Йовчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button