Празнична служба за Св. Иван Рилски в недовършената църква в „Орфей“

Хасково

Отец Никола отслужи празнична служба с молебно пение към Св. Иван Рилски в недовършената църква в хасковския квартал „Орфей“.

Храмът „Св. Иван Рилски“ е нодъвршен от години. Със събраните близо 60 000 лв. вече започна работа по първия етап от довършването на църквата, съобщи отец Никола, който е председател на църковното настоятелство.

Парите ще стигнат за няколко неща, сред които са укрепване на противоземетръсните шайби на храма и хидроизолация на подземния етаж, където се планира да има неделно училище.

Както Haskovo.info писа, количествено-стойностната сметка за довършването на храма е за около 630 000 лв. С тези пари той ще бъде покрит и в него ще може да се служи. След това църквата трябва да бъде изографисана. Кампанията за набиране на средства за довършването на храма продължава.

Снимки: Христо Тотев

Още новини

loading...

2 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.