Хасково

Премахват незаконни такси за гражданско състояние в Хасково

Незаконосъобразно определени такси, свързани с отбелязвания, допълвания и поправки в актовете за гражданско състояние се предлага да бъдат премахнати в Хасково.

Това става с докладна на кмета Добри Беливанов до общинския съвет за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината.

Възможността общинските съвети да определят подобен вид такси не е законово уредена, като в същото време е налице законово противоречие, защото не подлежат на таксуване услугите по отбелязвания, допълвания и поправки в актовете за гражданско състояние.
Така се предлага отмяната на текстове, според които пресъставянето на актове по гражданско състояние от чужбина струва 50 лв. за обикновена услуга, 70 лв. за бърза и 120 лв. за експресна услуга, както и таксата от 50 лв. за отразяване на съдебни решения от чужбина.

С премахването на незаконосъобразно определените такси се очаква гражданите, за които са настъпили такива събития в чужбина, да проявят активност и да представят актовете, които да бъдат отразени в базата данни. Това от своя страна би допринесло и за поддържането на националната база данни с актуална информация в нея, се казва още в докладната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button