Ели Видева с премиери в Пловдив и Панагюрище

Любопитно

Хасковската поетеса Ели Видева е гост на днешното съботно писателска матине в Пловдив. В Дома на писателите е премиерата на новата й книга със заглавие „Палимпсест“. Тя ще бъде представена от поета и драматурга Иван Странджев.

Ели ВидеваНовата стихосбирка е десета поред за Ели Видева. Нейни творби са превеждани на руски, украински, полски, италиански, турски, английски, румънски и сръбски език. Носител е на национални литературни награди. На 21-ата международна писателска среща – фестивал „Поетични нощи“ в Румъния миналата година тя получи голямата европейска награда за поезия.

На 24 октомври Ели Видева ще бъде гост на Панагюрище. В Исторически музей тя ще представи новата си книга, ще чете свои стихотворения и ще дава автографи. В рамките на инициативата „Да бъдем в час за час“ тя ще се срещне и с учениците в тамошната Професионалнат гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.