Любопитно

Александър Зайранов стана лауреат на конкурса за цигулари „Недялка Симеонова“

Александър Зайранов от Варна е лауреат и носител на почетен знак от международния конкурс за цигулари „Недялка Симеонова“ в Хасково. Втората награда в четвърта възрастова група е за Виктория Коман.

Председателят на журито проф. Ангел Станков награди най-добрите цигулари на церемония в театър „Иван Димов“. Haskovo.info припомня, че в конкурса участваха 21 млади цигулари от 6 държави. Общият награден фонд, който община Хасково осигури е 6900 лв.

Първи награди в първа възрастова група заслужиха Петра Плешка и Марияна Стоева. Втората награда е за Алекса Ачимович, а трета – Далия Чолакова. Поощрителни награди получиха: Елиф Ероглу, Милана Кан, Юан Тианийо и Лазар Мутавчич.

Конкурс

Лора Маркова е първа във втора възрастова група, втора награда е за Виктория Дорин, а трета награда заслужиха Екатерина Стоева и Виктор Костов. Поощрителни награди получиха: Христина Коджабашева и Боряна Желева.

Конкурс

В трета възрастова група първи е Стефан Хубенов, следван от Анастасия Пасат и Виктория Даскалова.

Диплом за високохудожествен клавирен съпровод се присъжда на Ивелина Казанджиева.

Последва галаконцерт на най-добрите цигулари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button