Регион

Арестуваха четирима на магистралата, превозвали 19 афганистанци и пакистанци

Четирима са арестувани от криминалистите за превозването на 19 нелегални афганистанци и пакистанци, съобщават от полицията.

Акцията е проведена в петък в района на автомагистрала „Марица“ с участието на криминалисти от Хасково, Харманли и Димитровград. В 6:10 часа на магистралата в посока Пловдив е спрян лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 23-годишен харманлиец. Спътници са му били негов съгражданин на 22 г. и 21-годишен свиленградчанин. Тримата са съпричастни към спрян микробус „Фиат“, следващ леката кола с водач 22-годишно момче от харманлийското село Бисер.

В товарния отсек на микробуса са намерени чужденците на възраст между 13 и 26 г. Дванайсетте непълнолетни момчета са предадени на Дирекция „Социално подпомагане“ – Димитровград, а останалите са настанени в СДНВЧ-Любимец. Четиримата българи са били задържани до 24 часа в димитровградската полиция.

Междувременно станало ясно, че водачът на микробуса управлява с наличие на тетрахидроканабинол в кръвта, а шофьорът на Мерцедеса – без книжка в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аз съм
Аз съм
22.10.2018 13:02 13:02

Етнос?

Анонимен
Анонимен
22.10.2018 13:21 13:21
Отговор до  Аз съм

Индоевропейци.

Back to top button