Хасково

Хасково отново в защита на Пирин

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ провежда утре в Хасково информационна кампания в защита на Национален парк Пирин.

На площад „Свобода“ експерти ще се срещнат с граждани, които протестират срещу планираното застрояване на световното наследство на ЮНЕСКО и опитите на практика да се унищожи защитения му статут.

До края на октомври предстои да излезе окончателно решение на Върховния административен съд във връзка с делото за липса на екологична оценка на проекта за нов план за управление на Национален парк Пирин, обясняват от коалицията.

Хасково се включи в протестите през февруари, припомня Haskovo.info. Тогава през града премина стартиралият в Свиленград национален маратон в защита на Пирин. Атлетите събраха послания към управляващите във връзка с решението им за застрояване на планината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Николай
Николай
23.10.2018 0:06 0:06

„За да останв природа в България“ са чиста проба рекетьори!

Back to top button