Регион

Лекари преглежда безплатно в три села

В сградата на здравната служба в Стамболово днес хората над 60-годишна възраст могат да се възползват от безплатни профилактични прегледи.

Екип от лекари – кардиолог, ортопед, невролог и ендокринолог от столичната Александровска болница ще приемат пациенти до 17 часа.
Фондация „Направи добро – Александровска“ в следващите два дни организира прегледи за желаещите и в селата Шишманово и Караманци. Кампанията, която се провежда за трета поредна година, е подкрепена от голяма тютюнопреработваща компания.

Целта е да се подпомогнат възрастните хора, които са една от най-уязвимите групи от населението, а и за последните 10 години числеността им е нараснала. Опитът показва, че голяма част от хората не са посещавали специалисти 20 и повече години.

Хората от третата възраст трудно могат да си позволят да заплащат за тях поради ниския размер на пенсиите в България. Те рядко имат достъп до специализирани медицински услуги, а причините за това са много: броят на медицински специалисти в малките населени места е ограничен, недостиг на средства за транспорт до големия град, липса на достатъчно направления и редица други.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Станка Стоянова
Станка Стоянова
23.10.2018 19:55 19:55

Интересно,?кой е автора на статията?
Подлога – „Лекари“ се съгласува по число със сказуемото „преглеждаТ“ в Българския език ???.
Поздрави,
Станка Стоянова

Back to top button