Хасково

Григор в десятката за „Най-добър спортист на България“

Григор ДимитровХасковският тенис талант Григор Димитров е избран сред десетте най-добри спортисти на България за 2008-а година. 17-годишният ученик от местното Спортно училище попадна в най-престижната спортна класация у нас най-вече благодарение на завоюваните трофеи от юношеските издания на „Уимбълдън“ и US Open.

Григор е най-младият от всички номинирани спортисти в тазгодишното издание на анкетата на Нове холдинг. Сред отличниците на спортната 2008-ма личат имената на петимата ни медалисти от Олимпиадата в Пекин начело с олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова, европейският шампион по бокс Кубрат Пулев, лидерът в световната ранглиста по шахмат Веселин Топалов, футболистът Димитър Бербатов и плувецът Петър Стойчев.  
Поредно признание получи и бащата на Григор Димитров – Димитър Господинов, който е сред 17-те номинирани за треньор на годината

Кой ще стане спортист и треньор на България за 2008-ма ще стане ясно на 22 декември, когато ще е официалната церемония по връчване на отличията. 

Междувременно Григор бе избран за тенисист на годината от ръководството на Българската федерация по тенис. Неговата награда и тази на победителката при жените – Цветана Пиронкова ще им бъдат връчени, когато и двамата са в родината си. В момента шампионът от „Уимбълдън“ и US Open е в Лас Вегас, където тренира изцяло върху физическата си подготовка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button