Хасково

Инспекцията по труда нищи инцидента със загиналия на пътя в ремонт, данъчни разследват строители

Инспекцията по труда извършва пълна проверка на фирмата, която ремонтира участъка от пътя Хасково – Кърджали след изхода на града.

Причината е инцидентът със загиналия там мъж в понеделник сутринта. Тогава автомобил навлезе в затворения участък и блъсна 62-годишен човек, който почина на път за болницата.

Получили сме сигнал от системата 112, тъй като това е работно място и затова сме започнали проверка, заявиха пред Haskovo.info от инспекцията. На този етап няма данни загиналият, който е от смолянското село Дрянка да е имал трудов договор с фирмата изпълнител на обекта.

Проверки на три строителни обекта са започнали и от Националната агенция за приходите в Хасково. Те следят дали се спазва осигурителното и данъчно законодателство. Следи се дали работниците имат сключени трудови договори, дали се осигуряват върху реалния доход и дали се спазва работното време.

Инспекторите на НАП избират за проверка строителни компании на база издадените от общините разрешения за строеж, свързването им с електрическата мрежа и потреблението на електрическа енергия, като комбинацията от тези фактори е индикатор за очаквания брой заети на обекта, съобщиха от агенцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
инспеткур
инспеткур
24.10.2018 12:42 12:42

Щом инспекторите избират кого да проверят работата е ясна. Щом не карат наред работата е ясна, ние да не сме будали?

Анонимен
Анонимен
24.10.2018 20:00 20:00

Г-да от Инспекцията погледнете фирмите по охрана.Там хората работят по 24 или 12 ч.на смяна , а ако имат договор, то ще е на 4 ч..Всички го знаят – начело с Боби и ММ на ИЛЧЕВ.Всеки ден реклами за ММ , а хората не знаят какво ги чака.Само ще им вземат таксите и при кражба нищо един голям …уй.

Back to top button